Tips om geld te besparen met jou onderneming

Ik denk dat we het allemaal wel kennen. De investeringen en bedragen waar je per maand uitkomt aan uitgaves bij het ondernemen. Zo'n business is niet niks en al zeker niet als je het ook nog eens niet breed hebt maar toch je passie en droom wilt najagen. Het lijkt onmogelijk maar toch is dat het niet. In dit artikel zal ik jullie een aantal tips meegeven (wat tevens mij ook geholpen heeft) waarbij je enorm veel geld op bespaart en waar je ook nog eens super trots op mag zijn. 

#1 - Website bouwen

Gebruik je creativiteit. Als je al begonnen bent met het maken van een lijst waarbij je je website, flyers design etc gaat uitbesteden, stop daar dan meteen mee. Deze taken uitbesteden kost enorm veel geld. Ik heb dit allemaal helemaal zelf gedaan. Ik was hiervoor totaal geen persoon die zich ging verdiepen in codes, diverse webhost, SEO teksten, HTML links enzovoorts. Maar iedereen kan het en zo jij dus ook. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je creativiteit, pinterest, youtube en natuurlijk simpelweg gewoon google. 

Als het om je website gaat, check op google hoe je een website in elkaar bouwt, lees verschillende stappenplannen en how to pagina's. Blijven oefenen, proberen en dan kom je er! Ik heb letterlijk het design/layout van mijn website elke week veranderd (inclusief al de inhoud) zo ben ik er lang mee bezig geweest maar het resultaat is om trots op te zijn.

#2 - Promotiemateriaal

Een design en ideeën voor je promotiemateriaal? i got your back. Gebruik pinterest en canva. Zij zullen je hier enorm bij helpen om inspiratie op te doen met hoe jij je promotie materiaal er ongeveer wil laten uitzien. succes gegarandeerd. En ook nog een tip, geef je instagram bedrijfsaccount ongeveer hetzelfde soort layout en laat dat terugkomen in je feed. Je zult dan én meer likes krijgen en ook meer volgers.

#3 - Do it yourself'er

Ben je creatief en wil je van jou hobby een extra inkomstenbron maken, doe er dan wat mee! Maak je zelf mooie sieraden, kleding, gebreide baby sloffen, kaarsen en noem het maar op, maak er je business van. Hoe fijn is het dat je eenmaal een investering doet van al het materiaal je daarbij nodig hebt om jou product tot stand te brengen dan dat je telkens je inkopen moet doen. Vele vergissen zich wat er bij jou inkoopkosten erbij komen, denk bijvoorbeeld aan btw, invoerrechten, VAT en ga zo maar door. Laat je niet gek maken of demotiveren maar geloof er in.

Dit zijn voornamelijk de drie tips die ik zelf gebruikt hebt en wat vooral niet heel onbelangrijk is, ik weet het en ik heb het ervaren. Ik heb zoveel kosten kunnen besparen en ik heb weer nieuwe vaardigheden erbij :)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.