Hoe krijg je meer volgers op instagram als starter

Social Media is enorm belangrijk bij het opzetten van jou bedrijf. Je bereikt er een groot aantal doelgroep mee en die jou zelf ook kunnen helpen groeien. Als ondernemer gebruik ik zelf alleen Instagram maar je hebt nog zoveel meer socials waar je je voor kan inzetten. Denk bijvoorbeeld maar aan Tik Tok, Snapchat, Facebook, Pinterest etc. Ik zal het voornamelijk hebben over mijn ervaring met Instagram en hoe ik in korte tijd enorm gegroeid ben.

Als eerst, wees jezelf! Instagram heeft een hoop bedrijfsaccounts en het aantal blijft maar groeien per dag. Maar een tip die ik je graag wil meegeven, wees uniek in wat je doet. Het is onmogelijk dat een ander precies jou foto/woorden en gebruik van emoji's gebruikt in zijn/haar post. Dus hier ben je al uniek in, laat staan in de toekomst en wat er allemaal nog moet komen want als startende ondernemer moet je je draai nog vinden. Ik heb zeker wel mijn instagram feed vier keer veranderd want ik bleef maar zoeken en nadenken van hoe ik het ongeveer eruit wil laten zien.

 

Het is oké om niet elke dag iets te posten. Laten we eerlijk zijn, elke dag je volgers spammen is niet fijn en vooral als je niet zeker weet of ze wel écht geinteresseerd zijn en of ze uiteindelijk ook echt iets bij je bestellen. Houd het dus rustig en probeer een routine te vinden die voor jou uitkomt. Om de dag of om de twee dagen iets posten op je feed, story delen, reageren op comments van andere posts (zorg wel dat die oprecht zijn anders vind je geen klik met andere ondernemers) en denk vooral na wat je gaat posten en hoe je dit aanpakt. Zorg dat het gerelateerd is aan jou onderneming en blijf een routine/planning hebben.

 

Maak een klik met andere ondernemers. Ik vind het enorm belangrijk dat je geliefd bent en positiviteit uitstraalt. Wees oprecht in jou comments en meningen. Hoe fijn is het om volgers te hebben die daadwerkelijk ook echt geinteresseerd zijn in jou onderneming en je niet zomaar random volgen.

Tegenwoordig zijn er ook ondernemers die hun volgers kopen, trap er niet in! Het zijn slechts volgers maar of zij daadwerkelijk ook jou klanten zijn waarbij jij jouw omzet maakt is een heel ander verhaal. Volgers kopen daar win je niets mee. Oké het staat goed op je instagram profiel die 10k of 20k maar verder heb je er niet veel aan. Je wilt gezien worden met je bedrijf en dat kan alleen als we het eerlijk spelen.

 

Gebruik ook manieren om je volgers nieuwsgierig te maken. Wie zit achter de onderneming? hoe worden de producten gemaakt, hoe verpak je de bestellingen enzovoorts. Gebruik je instagram daarvoor en maak reels, post iets op je verhaal zoals een Q&A, wist je dat sessie, vragen van jou naar je volgers toe en maak die connectie. Succes gegarandeerd!

 

Op internet zul je nog genoeg tips en adviezen vinden die jou hierbij gaan helpen. Wees actief met een vaste regelmaat in posten, compenseer de dagen dat je niets post om een volger in het zonnetje of iets te delen in je verhaal, wees oprecht en wees vooral jezelf. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.